De Yanmar PMX dieselmotor heeft standaard geen modern wisselbaar oliefilter. De olie wordt door de oliepomp aangezogen via een zeef in het carter. Vervolgens wordt de olie door een zo genaamd lamellenfilter geperst. Dit zijn dunne metalen plaatjes welke strak op elkaar gedrukt worden.  De olie stroomt tussen de plaatjes door en het vuil blijft voor de plaatjes hangen.

Net als elk ander oliefilter, heeft ook dit type filter aandacht nodig.  Het filter moet om de 200 draaiuren schoongemaakt worden. Dit is een smerig klusje wat zorgvuldig gedaan moet worden. 1 vuiltje aan de “schone kant” van het filter zorgt er voor dat het de motor in kan komen en daar schade aan kan richten aan de lagers.

Ik bied op basis van omruilen, oliefilter service aan. Dit kan op twee manieren:

  • 1 – U stuurt uw oude filter op en ontvangt een volledig schone weer retour. compleet met nieuw afdichtingen, koperringen en montage handleiding. (levertijd 1-2 werkdagen na ontvangst oliefilter en betaling)
  • 2 – U stuurt uw oude filter op en deze wordt schoongemaakt. Ook deze wordt compleet geleverd met nieuwe afdichtingen, koperringen en montage handleiding (levertijd 5 werkdagen na ontvangst oliefilter en betaling)

 

DSCN5101 DSCN5100