Elektronica

Gespecialiseerd in elektronica reparaties op component niveau.

Waar andere bedrijven niet verder gaan dan het wisselen van een dure module of printplaat, kan ik in de meeste gevallen tot reparatie overgaan.
Het voordeel is dat u weer snel verder kunt en niet teveel betaalt voor een oplossing.

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is reparatie meestal lonend ten opzichte van vervanging.

Hieronder enkele voorbeelden van reparaties:

  • Besturings- units
  • Geschakelde voedingen, laders en omvormers
  • Motorsturingen, frequentieregelaars.
  • Versterkers (ook digitaal), mengpanelen en andere geluidsapparatuur.
  • Kassa systemen
  • Frisdrank automaten
  • Gokkasten en speelautomaten
  • Beveiligingssystemen
  • Consumenten elektronica

Bekijk ook voorbeelden van reparaties in detail (hieronder)

Victron scheidingstransformator reparatie

Victron scheidingstransformator reparatie

Deze Victron scheidingstransformator bracht een klant onlangs bij mij. Dit ondanks dat hem door een andere Victron dealer verteld was dat deze niet meer te repareren is. Ik trof na het openen afgebroken onderdelen en verkeerd aangesloten kabels aan. Nadat ik dit...

Reparatie Simrad CE33

Reparatie Simrad CE33

Reparatie van een defecte Simrad CE33 kaartplotter. Deze kaartplotter startte niet meer op en gaf alleen maar horizontale strepen op het display. Ook is gelijk de back-up accu vervangen zodat o.a. GPS gegevens bewaard blijven. CE40,CE42,CE50,CE52 [gallery...

Reparatie Victron Energy omvormer

Reparatie Victron Energy omvormer

Reparatie uitgevoerd aan een vrij nieuwe Victron Energy Phoenix omvormer. De klant heeft een fout gemaakt bij het aansluiten van de omvormer. Hierdoor is de omvormer defect geraakt. Gelukkig voor de klant was reparatie voordeliger dan een nieuwe omvormer.

Reparatie Vetus dashboard

Reparatie Vetus dashboard

Een klant van mij had een storing aan het dashboard van een Vetus dieselmotor in zijn Interboat sloep. Het probleem was dat het dynamo lampje niet meer werkt en, nog belangrijker, de alarm zoemer niet werkt op het moment dat hij op "contact" staat. Dit lijkt een...

Reparatie DAP Pro Eindversterker

Reparatie DAP Pro Eindversterker

Reparatie en onderhoud aan een DAP Pro SoundMate 2 MII geluidsinstallatie. Bij deze geluidsset was de digitale klasse D versterker module defect. Deze is hersteld. Tevens was de inschakelvertraging defect en zijn de ventilatoren preventief vervangen.   [gallery...

Let’s Check things up!

Preventief onderhoud aan elektronica klinkt raar maar blijkt dat toch niet te zijn.

Ook elektronica is aan veroudering onderhevig. Componenten worden met de tijd aangetast door stof, vocht, warmte en trillingen. Hierdoor kunnen langzaam aan problemen ontstaan die snel kunnen verergeren, en in sommige gevallen tot onveilige situaties leiden.

Door een preventieve check-up kunt u veel problemen voorkomen en vaak ook de grotere kosten en bijkomende problemen uitsparen.

Daarom adviseer ik om bij bedrijfskritische situaties elektronica preventief te laten controleren.
Hierdoor wordt de kans op onverwacht en langdurig stilstaan door een elektronica en mechanisch probleem met 80% verkleind.

U krijgt uiteraard een uitgebreide uitleg en rapport over de staat van de apparatuur en de eventueel verrichten werkzaamheden.